06
juli, 2016

Blog
Adverteren in het donker: oog in oog met jouw publiek.

Adverteren in het donker: oog in oog met jouw publiek.

Op MediaBookers staat vrijwel iedere filmzaal in de database. Van luxe bioscoop tot intiem filmhuis. Dus of je nu lokaal, regionaal of landelijk wilt adverteren, vrijwel alles is mogelijk. Met ruim dertig miljoen bezoekers in 2013 is de cinema ‘the place to be’ voor wie maximaal rendement uit een reclamecampagne wil halen. En denk niet dat een bioscoopreclame buiten je budgetbereik valt. Er zijn namelijk zeer voordelige mogelijkheden. MediaBookers biedt meer dan 200 opties om oog in oog te komen met jouw publiek.

Wat is het?
Een bioscoopreclame biedt je de mogelijkheid om jouw doelgroep te adresseren op het moment dat deze er echt voor gaat zitten. Er is veel aandacht en weinig reclameontwijking. De bioscoopbezoeker zit immers in een relaxte mindset en is uit op vermaak. Of zoals Richard Brooke, Communication Buying Manager van Unilever UK eerder verwoordde: ‘It allows us to reach the consumer at a time when his or her concentration is absolute, when the anticipation of being entertained is high and avoidance is low. It’s marketing gold dust’.

Hoe werkt het?
Je kunt jouw commercial tonen op vaste momenten of rondom vaste films. De keuze is aan jou. Wil je alleen in het weekend zichtbaar zijn? Of juist rondom bepaalde bezoekers? Deze wensen kun je meegeven bij de aanvraag. Zo zijn er pakketten met specifieke vrouwen- of mannenfilms of films die juist zijn gericht op tieners of senioren. Opvallend is bijvoorbeeld de hoge score van Nederlandse films qua bezoekersaantal. Vooraf schatten we in hoeveel bezoekers er verwacht worden. Dat is handig, want zo weet je precies wat je ervoor terug krijgt. Voor wie niet lokaal, maar landelijk wil adverteren is er het Top-15 pakket. Dit pakket biedt vertoning van de commercial in de 15 grootste bioscopen van Nederland. En dat betekent een groot bereik tegen een aantrekkelijk geprijsd tarief. Een goede tip is om je boodschap te concentreren op het mainstream filmaanbod in de grote steden.

Tip: bioscoopbezoekers oriënteren zich vooraf online en zijn gemiddeld een kwartier in de lobby aanwezig. Versterk de impact dus door ook op deze plaatsen aanwezig te zijn!

Wat zijn de voordelen?
De doelgroep voor bioscoopreclame is uiteraard de bioscoopbezoeker. Hoewel deze doelgroep zeer divers van samenstelling is, is er ook een gemene deler: de groep is ideaal om voor te adverteren. Alle bezoekers komen speciaal naar de zaal om vermaakt te worden en zijn daar helemaal voor in de stemming. En dat betekent hoge betrokkenheid en grote ontvankelijkheid. Dat maakt dat bioscoopreclame misschien wel de meeste attentiewaarde heeft van alle reclamesoorten. Vrijwel iedereen krijgt de getoonde boodschap mee, want de kans op afleiding is in de donkere zaal minimaal. Ook het Hollywood imago van films en sterren creëert een hoog aspiratieniveau: positief voor merkperceptie. De hoge mate van aandacht zorgt voor meer gedetailleerde en grotere reclameherinnering. Een bioscoopcommercial heeft dan ook een acht keer grotere impact dan een tv-commercial.

Welke manieren zijn er?
Er zijn twee vormen van creaties die je kunt inzetten. De eerste vorm is de live action commercial met de wow-factor. Groots en vol impact. Iedereen kent deze boodschappen middels video wel. Bij MediaBookers werken we met een aantal vaste leveranciers.

Wanneer je geen beschikking hebt over een live action commercial of met een beperkt budget moet werken zijn Movie-Grafix ideaal: een commercial van 15 of 20 seconden die is opgebouwd uit computeranimaties of dynamisch bewerkte afbeeldingen. Omdat deze commercials geen live action beelden bevatten, zijn de productiekosten aanzienlijk lager. Movie-Grafix worden aan het begin van het reclameblok vertoond en ondersteund door stereogeluid. Het is selectief inzetbaar in een bioscoop naar keuze binnen het netwerk van Jean Mineur Mediavision, waarbij de inzet per vier weken gaat. Laat je informeren en adviseren over de mogelijkheden door ons team van specialisten.

Bron: Jean Mineur Mediavision

Bioscoopreclame wordt aangeboden via meerdere exploitanten, die ieder hun eigen voorwaarden hanteren. De één werkt met abonnementsmodellen waarbij je een relatie aangaat van minimaal 1, 3 of 5 jaar. De andere werkt met kortlopende abonnementen waar je een aantal bioscopen dient te selecteren.

Op MediaBookers.nl vind je het meest uitgebreide overzicht van advertentiemogelijkheden in bioscopen in Nederland. Word ook MediaBooker en boek snel en voordelig! Maak vandaag nog een account aan of klik op de bioscoop van jouw keuze voor meer informatie.

Bekijk Bioscoopreclame

Erik Dijkman
media-specialist
MediaBookers