03
mei, 2016

Blog
[Blog] De jeugd offline bereiken lijkt lastig. Maar is dat ook zo?

[Blog] De jeugd offline bereiken lijkt lastig. Maar is dat ook zo?

De jeugd, dat is de toekomst. Zij werken hard aan hun eigen toekomst, examens staan weer te wachten. Een belangrijke doelgroep, ook voor bedrijven en merken, want de jongere van vandaag is de consument van morgen. Maar hoe bereik je de jeugd? Daar gaan we in dit artikel verder op in.

Inzoomend op middelniveau zien we dat de online wereld veel in huis heeft om een 1-op-1-relatie op te bouwen met deze doelgroep. Maar alleen inzetten op online is te eenzijdig, dat zal niet de ware potentie benutten van een campagne. Daarom bekijken we enkele middelen die het mogelijk maken om de jeugd, en dan met name de student, offline te bereiken. Dit kan zeker, maar je moet vaak wel goed zoeken in de complexe wereld die media heet.

Laat dat nou iets zijn waar wij heel goed in zijn. Hier volgen drie interessante media.

Schoolboards
Uit onderzoek van Clear Channel is naar voren gekomen dat de minst storende media onder de jongeren buitenreclame en schoolboards – zichtbaar in de aula, de kantine en de centrale hal van een school – zijn. Schoolboards zijn niet-storend, omdat de uitingen als informatief en interessant worden gezien door hen. De content moet wel naadloos aansluiten op de gedachten van de jongeren. Meerdere keren per dag ziet de scholier een schoolboard, rond 76% van de doelgroep. Hier kan geen MTV of Enzo Knol tegenop.

Klik hier voor alle schoolboards.

Landelijke radio en tv
Driekwart van de jongens en meisjes ouder dan 13 kijken dagelijks televisie, zo’n 70% van deze doelgroep luistert elke dag naar de radio. Kies bijvoorbeeld voor zowel TV als radio. Bedenk dat in videocommercials een duidelijk verhaal van belang is, met een herkenbare en realistische setting. Langere commercials zorgen voor beter begrip, en: hoe minder boodschappen in één commercial, hoe beter. Met de toevoeging van radio aan je tv-campagne kun je nog eens 39% extra groeien in de boodschapoverdracht.

Klik hier voor alle landelijke radio en tv.

Toiletreclame
Hoe digitaal de jeugdige wereld ook is, ze gaan allemaal naar school, bioscoop maar ook naar de kroeg. Vriendinnen spreken nog altijd af om bij te kletsen, studenten zijn nog steeds lid van studentenverenigingen. Jongeren leven, hoe onbereikbaar ze ook lijken, gewoon in de gewone offline wereld en in die echte wereld vinden wij de plekken waar wij hun bereiken. Denk hierbij aan toiletreclame in horecagelegenheden. Voordeel is, het heeft 100% selectiviteit op mannen en vrouwen. Uniek. En hoe ludieker de booschap, hoe langer je aandacht hebt. Zeker bij de mannen. We bieden overigens landelijke en regionale netwerken aan.

Klik hier voor toiletreclame.

De jeugd offline bereiken? Het is lastig, maar zeker met hulp van MediaBookers niet onmogelijk.