10
juli, 2017

Hoe maak ik als ondernemer een goede advertentie?

Hoe maak ik als ondernemer een goede advertentie?

Adverteren is nuttig en zinvol. Echt góed adverteren, dat is niet eenvoudig. Er is gewoon geen formule voor een gegarandeerd succesvolle advertentie te bedenken. Wat de ene ontvanger een mooie kleur, een heldere boodschap of goede grap vindt, kan een ander juist niet aanstaan. Je hebt te maken met variabelen die soms onmogelijk zijn te combineren en nauwelijks zijn te beïnvloeden.

Gelukkig zijn er twee zaken waar je nog wel een beetje grip op hebt: de vorm en de inhoud. Vergeet daarbij niet, dat ‘form follows function’. Zorg er te allen tijde voor dat je vóór je gaat adverteren eerst alles inhoudelijk voor elkaar hebt.

Een goede advertentie klopt inhoudelijk en heeft een daarbij passende vorm.

Succes kunnen we niet garanderen, maar MediaBookers kan je wel een paar tips geven om tot een goede advertentie te komen.

Bepaal het gewenste effect
Wat wil je met je advertentie bereiken? In communicatietermen: denk aan kennis, houding, gedrag.

Wees eenduidig
We begrijpen dat je enthousiast over alle eigenschappen van jouw product bent, maar kies toch maar voor één heldere hoofdboodschap. Als alles belangrijk is, is niks meer belangrijk.

Richt je aan de ontvanger
Jouw doelgroep wil weten wat specifiek het voordeel van jóuw product of dienst is; spreek ze dus daar op aan in hun taalgebruik en laat alles weg wat overbodig, vanzelfsprekend of welbekend is.

Hou alles op een rijtje
Zorg dat je een duidelijk verhaal vertelt. Prikkel de ontvanger met een opmerkelijk beeld en een sterke kopregel, en inspireer ze vervolgens met de juiste informatie, kort en bondig.

Doe de proef op de som
Is je advertentie af en ben je er tevreden over? Vraag voor de zekerheid aan mensen die de advertentie niet hebben gemaakt hoe hij in alle eerlijkheid op hun overkomt!