15
juni, 2016

Geen categorieNieuwsPersbericht
PostNL en Mediabookers slaan handen ineen!

PostNL en Mediabookers slaan handen ineen!

Wij mogen zeer mooi nieuws aankondigen. Sinds kort werkt PostNL met een eigen whitelabel variant van onze TradeDesk. Iets wat ons stiekem toch best wel trots maakt. Ook benieuwd naar de unieke mogelijkheden? Alle info vind je hier terug. 

Hieronder lees je het officiële persbericht:

Met een breed pakket aan online en offline communicatiemiddelen realiseert PostNL al jaren effectieve reclameacties voor het midden- en kleinbedrijf. Vanaf nu kunnen ondernemers ook de media-inkoop van banners bij PostNL regelen. Hiervoor is PostNL een samenwerking met self service media platform Mediabookers aangegaan.

Door de samenwerking met Mediabookers kunnen klanten van PostNL banners aan hun reclame-actie toevoegen. De ondernemer creëert zijn banners en adverteert daarmee heel gericht naar een specifieke doelgroep in lokale of landelijke online media. Ook de resultaten van de banneractie volgt PostNL voor de ondernemer. Hiermee biedt PostNL de adverteerder een totaaloplossing.

Damir Grcic, Marketingmanager MKB van PostNL: ‘Met onze jarenlange ervaring weten we hoe je met de juiste combinatie van middelen direct de doelgroep kunt bereiken. We zijn altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om ondernemers te helpen bij het vinden en binden van klanten. De samenwerking met Mediabookers is voor ons een logische stap. Op deze manier stellen we de ondernemers in de gelegenheid naast geadresseerde reclame, folderverspreiding en facebookcampagnes ook banners aan hun middelenmix toe te voegen. Zo kunnen ondernemers nog gerichter én effectiever de klant bij ons bereiken.

Rein Vogel, directeur van Mediabookers vindt het een groot compliment dat PostNL kiest voor Mediabookers. ‘Vanuit onze selfservice filosofie bieden we laagdrempelig elke vorm van media aan. Met het White Label van de Media Trade Desk hebben we onze diensten toegankelijk gemaakt voor andere partijen. Voor PostNL hebben we een koppeling gemaakt met data waarmee PostNL heel specifieke doelgroepen aan haar klanten kan aanbieden.’