13
maart, 2017

Blog
Waarom is adverteren voor jou als ondernemer belangrijk?

Waarom is adverteren voor jou als ondernemer belangrijk?

Reclame is tegenwoordig niet meer weg te denken: als je gewekt wordt door je smartphone en je checkt meteen al het nieuws, dan komen de eerste reclames al voorbij. Vervolgens zie je onderweg naar je werk overal billboards en andere outdoorreclame, en hoor je commercials op de radio. En of het nu allemaal bewust of onbewust bij je binnenkomt, je ontkomt er niet aan: reclame is overal.

Maar waarom is adverteren nou belangrijk voor jou? Simpel. Onbekend maakt onbemind. Oftewel: als men je niet kent, kan men ook niet voor je kiezen.

Reclame maken doet de mensheid al zolang ze wat te verhandelen heeft. De Romeinen en Grieken maakten al gebruik van uithangborden en het geschreeuw van omroepers die speciaal ervoor ingehuurd werden. Door de eeuwen heen verschenen symbolen op gevels om uit te beelden welk beroep er werd uitgeoefend. Reclame had toentertijd al hetzelfde doel als tegenwoordig: zo veel mogelijk klanten trekken.

Adverteren is leuk om te doen, maar hoe doe je dat het best? Waar begin je?

Je moet je op de eerste plaats altijd afvragen: wat wil je bereiken? Wil je bijv. de naamsbekendheid van je product of bedrijf vergroten, of juist heel gericht klanten winnen? Deze doelstelling moet je goed helder zien te krijgen. Want op basis van je doelstelling stel je uiteindelijk je campagne af.

  • Is je doelstelling het vergroten van je naamsbekendheid? Dan richt je je campagne in op een lange termijn, waarbij de nadruk ligt op herhaling. Je communiceert in die periode met regelmaat je product- of bedrijfsnaam.
  • Is je doelstelling het winnen van klanten? Dan staat de boodschap van je campagne centraal. Deze wordt afgestemd op de behoefte van je doelgroep en is vaak koop stimulerend.

Wat je doelstelling ook is, er zijn talloze manieren om deze te behalen. Op MediaBookers.nl vind je diverse tools die jou daarbij kunnen helpen!