Impressie

Wat is een impressie?

Een impressie is de unieke vertoning van een commerciële uiting op een website of mobiele site aan een bezoeker. Als adverteerder koop je een aantal digitale impressies in, dit kan zijn in een zoeknetwerk of displaynetwerk. Wanneer er gekozen is voor het displaynetwerk wordt de advertentie vertoont op het moment dat de bezoeker een relevante website bezoekt. Bij het zoeknetwerk wordt een advertentie vertoont bij bepaalde vooraf ingestelde zoekwoorden.

Wat is het verschil tussen een impressie en vertoning?

De begrippen impressie en vertoning lijken erg op elkaar, er zit echter één groot verschil in. Een impressie wordt gemeten zodra de advertentie is getriggerd, dit betekent niet dat de advertentie ook daadwerkelijk vertoond wordt.

Een impressie lijdt bij een aantal situaties niet tot een vertoning. Bijvoorbeeld wanneer de laadsnelheid van de advertentie te traag is, wanneer een advertentie in roulatie wordt laten zien en de bezoeker niet lang genoeg op de pagina blijft, wanneer een bezoeker beschikt over anti-advertentie software of wanneer de bezoeker niet scrolt naar waar de advertentie wordt laten zien op een pagina