Narrowcasting

Wat is narrowcasting?

Narrowcasting is het geven van informatie via een displayschermen gericht op een specifieke doelgroepen op een specifieke plaats. Je ziet het steeds vaker om je heen: schermen van klein tot enorm groot, met daarop gerichte boodschappen. Met narrowcasting kun je passanten en passagiers informeren, met je medewerkers communiceren, je producten presenteren of je eigen commerciële kanaal exploiteren. Het wordt voornamelijk toegepast op schermen in (semi) openbare ruimtes zoals openbaar vervoer, restaurants, bioscopen enz. Het wordt ook veel toegepast op locaties waar mensen staan te wachten waardoor je een lang contactmoment creëert met de doelgroep.

Het woord Narrowcasting is het tegenovergestelde van het welbekende Broadcasting waarbij je een breed publiek bereikt. Narrow duidt op de selectieve doelgroep die je met de reclame uiting bereikt. Het doel is het bereiken van de juiste doelgroep op het juiste moment met de juiste boodschap. Tegenwoordig wordt het woord Narrowcasting weinig meer gebruikt, in plaats daarvan gebruikt men onder andere: digital out of home, electronic display network of digital in-store merchandising.

Narrow casting biedt veel mogelijkheden; databases kunnen aan presentaties gekoppeld worden zodat de schermen de meest recente informatie laten zien, voorgeprogrammeerde presentaties kunnen worden gedraaid of live televisie kan er worden aangezet. Via MediaBookers kun je Narrowcasting bij diverse exploitanten inkopen. Bekijk de mogelijkheden en boek je media direct online in.

Narrowcasting