Online media

Hoe adverteer ik met online media?

Adverteren via online media is een effectieve manier om meer traffic naar de website te krijgen en het aantal conversies te verhogen. Er zijn drie onderdelen te onderscheiden binnen het online adverteren: search netwerk, display netwerk en sociale media. Binnen het Search netwerk heb je de mogelijkheid om te adverteren in zoekmachines. Een advertentie wordt getriggerd wanneer een bezoeker voldoet een de target die je hebt ingesteld, hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld locatie of taal instellingen. Binnen het zoeknetwerk betaal je niet voor het laten zien van de advertentie maar pas wanneer iemand daadwerkelijk klikt naar de website.

Het is ook mogelijk om te adverteren binnen het displaynetwerk. Met deze manier van adverteren kun je visuele advertenties, banners, laten zien op websites die zijn aangesloten bij het displaynetwerk. Het voordeel van adverteren binnen het displaynetwerk is de specifieke targeting mogelijkheden. Heeft de doelgroep een specifieke interesse? Dan kan je de website met dit onderwerp targetten en veel relevantie creëren. In het display netwerk kan er gekozen worden voor CPC, CPM of CPA. Een veelgebruikt betaalmodel binnen display is CPM.

Bij MediaBookers vind je alle digitale adverteermogelijkheden in Nederland, dus ook een digitale bannercampagne op een vacaturesite of in zoekmachines. Wil je meer weten over de mogelijkheden van online media? Neem contact op met de MediaBookers helpdesk.

Online media