Online

Hoe adverteer ik online?

Online adverteren is niet meer weg te denken uit het huidige medialandschap. De gemiddelde tijd die een consument online aanwezig is blijft nog steeds elk jaar groeien. Onder Online adverteren valt het betalen voor advertentieruimte op onlinekanalen. Online adverteren is ruwweg onder te verdelen in drie onderdelen: Social, Search en Display.

Social adverteren is het adverteren op Sociale mediakanalen zoals: Facebook, LinkedIn, en Twitter. Deze manier van online adverteren maakt gebruik van het verdienmodel CPC, ofwel Cost Per Click. Een adverteerder heeft de mogelijkheid zijn doelgroep specifiek te targetten op bijvoorbeeld leeftijd, geslacht, regio of interesses en betaald per keer dat een consument op zijn advertentie klikt.

Online adverteren via het Search netwerk is het adverteren in zoekmachines. Mensen die op zoek zijn naar een product, dienst of informatie gebruiken hier regelmatig zoekmachines voor zoals Google of Bing. Google en Bing hebben een eigen advertentieprogramma die gekoppeld zijn aan advertentieruimtes in het zoeknetwerk. Voor Google is dit het advertentieprogramma Google AdWords en voor Bing het advertentieprogramma Bing Ads. Adverteerders stellen binnen deze programma’s zoekwoorden en een doelgroep targeting in. Wanneer een consument binnen de doelgroep valt en het zoekwoord gebruikt die door de adverteerders is ingesteld wordt er op aangewezen plekken de advertentie getoond. Via de advertentieprogramma’s kan een adverteerder zelf kiezen van welke afrekenmodel hij gebruik wil maken, CPC, CPM of CPA. De keuze hiervoor is afhankelijk van de marketingdoelstelling van de adverteerder, CPC, cost per click, is de meest gebruikte variant.

Daarnaast heb je nog de mogelijkheid in een online campagne gebruik te maken van het displaynetwerk. Binnen het displaynetwerk is het mogelijk om visuele advertenties, ook wel banners, te laten zien op websites die zich hebben aangesloten bij het display netwerk. Adverteren in het Displaynetwerk komt redelijk overeen met het adverteren binnen het Search netwerk. Het voordeel van display is dat je specifieker kan targetten interesses van de doelgroep op basis van de inhoud van een website. Een advertentie wordt getoond wanneer een consument overeenkomt met de ingestelde target. Bij Display kan er net in binnen het zoeknetwerk gekozen worden voor CPC, CPM of CPA. CPM is een veelgebruikt afrekenmodel.

MediaBookers helpt je graag, met persoonlijke adviezen, maar ook met slimme statistieken. Zo kun je bijvoorbeeld exact bijhouden hoeveel gebruikers jouw online advertentie gezien hebben, of meetellen met het aantal bezoekers dat op jouw advertentie heeft geklikt. Meer weten over de mogelijkheden van online adverteren? Neem dan contact op met MediaBookers via de chat of telefoon.
Online