Preroll (webvideo)

Wat is een preroll?

Een pre-roll is een videoadvertentie van maximaal 30 seconden die voor een video getoond wordt. Videoadvertenties worden ingezet bij advertentie kanalen als YouTube, telegraaf.nl of nu.nl. De mogelijkheden van een videoadvertentie verschilt per kanaal. Binnen enkele kanalen, zoals YouTube, kan er een onderscheidt gemaakt worden tussen non skippable en skippable videoadvertenties.
Naast een pre-roll zijn er nog twee mogelijkheden voor video adverteren, mid-roll en post-roll. Een mid-roll advertentie worden tijdens het afspelen van een video getoond aan de gebruiker. Een post-roll wordt, zoals de naam het als zegt, getoond aan het einde van een video. Het doel van een videocampagne bepaald welke vorm van video adverteren het meest effectief is.

Video adverteren heeft veel voordelen en wordt daarom ook steeds populairder. Je kunt een advertentie visueel maken en inspelen op de emotie van de consument. Ook is het mogelijk om de doelgroep directer te targetten en de resultaten van een campagne te meten.