URL

Wat betekent URL?

URL staat voor Uniform Resource Locator en is het adres van een internetsite op het digitale web. Een URL is een WWW-adres die de locatie op het internet aangeeft van een PHP of html-bestand. Met het intypen van een URL wordt je naar de locatie gestuurd waar het gevraagde bestand, de website, zich bevindt. URL’s hebben een vaste opbouw en bestaan uit:

Het protocol: het protocol geeft aan hoe er wordt gecommuniceerd, de bekendste zijn http en https.
Authenticatiegegevens: de authenticatie van een URL geeft de bron aan van de informatie.
Domeinnaam: dit is een leesbare naam welke is gelinkt aan een IP adres
Padnaam: het pad geeft aan waar er gezocht moet worden op de server
Querystring: hiermee wordt er aangegeven welke specifieke bestand er opgehaald moet worden.
Fragmentatie indentifier. Dit verwijst naar een onderdeel van het opgevraagde bestand.

MediaBookers heeft zeker 2500 websites in kaart gebracht waar je gericht op kunt adverteren! Meer weten over online adverteren of de betekenis van URL? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.